top of page
Idar Hansen - gaustatoppen-panorama-stegarud_banner.jpg
IMG_20220629_154027_HDR.jpg

Vakker strand på fjellet

Vrådal, Norge

Vrådal er ei bygd i Kviteseid kommune i Telemark. Bygdesentrum er Eidstod som ligger der hvor Vråvatn munner ut i Nisser. Næringsgrunnlaget er turisme (hoteller, camping og skisenter), småindustri og litt skogsdrift. Vrådal kirke er ei langkirke bygget i 1886. Vrådal panorama har skisenter om vinteren med en 8 seters stolheis, tilsammen 8 trekk. Om sommeren er det skatepark, downhill løype for sykkel, og gondolbane til Tverrfjellet. Vrådal golfbane kom i 2013, dette er en 9 hulls golfbane, den ligger på Fossøy som er en øy i Nisser.

<Wikipedia>

IMG_20200204_160546.jpg
Skoletur til Skarslia

Skarslia, Norge

Skarslia Apartment ligger i Bergsjøområdet i Ål kommune, 900 moh.

Her kan du velge mellom 21 leiligheter med selvhushold. Skarslia Apartment har også en kafeteria samt aktiviteter som biljard, bordtennis, utendørs minigolf, osv. Stedet og området er ypperlig for naturopplevelser året rundt. Om vinteren kan kan man boltre seg i ski- og akebakkene som ligger rett bak boenhetene, gå milevis med langrenn i maskinpreparerte løyper, pilke, kite og mye mer. I skianlegget finner dere 2ngrillhytter med plass til 50 personer. Her kan dere sitte rundt åpen ild og få servert mat og drikke på bestilling.

Tar dere turen på sommer eller høst, er stedet et godt utgangspunkt for sykkelturer og vandreturer i Bergsjøområdet. På samme sted finner du Skarslia Ridesenter som tilbyr korte og lange rideturer på islandshester i fantastiske omgivelser.

Loftsstue med plass til 70 personer og et stort kjøkken med spisestue for 70 personer, som kan leies av grupper som ønsker å lage mat og spise sammen.

Alt ligger til rette for et hyggelig opphold med mange aktiviteter for store og små.

<Skarslia.no>

180928607_106219324957282_814436670999572553_n.jpg
Sykkeltur på Gautefall

Gautefall, Norge

Sykkel & Tur Gautefall – Langesund

På Gautefallheia og Langesundhalvøya finner du ett eldorado av merkede stier og skogsveier med varierende vanskelighetsgrad som er velegnet for sykkelturer og opplevelser for hele familien.

Hos Sykkel & Tur Gautefall kan du leie elektriske fulldempede terrengsykler som passer utmerket for dette. Med elektrisk terrengsykkel kommer du lenger og opplever mer og det blir like moro å sykle oppover som nedover!

 

Sykkel & Tur Gautefall bistår gjerne med tips til passende ruter.

Se deres hjemmeside: <Klikk her>

20200204_110949.jpg
Hundespann kjøring

Geilo, Norge

Geilo er et tettsted og ei bygd i Hol kommune i Viken fylke. Tettstedet har 2 492[1] innbyggere per 1. januar 2021. Geilo er et turiststed med hoteller, vintersportsanlegg og stor hyttebebyggelse. Det er også en del mindre industri.

Geilo stasjon på Bergensbanen (794 moh.) ble åpnet 21. desember 1907 med navnet Gjeilo. Navnet ble endret til Geilo i april 1921. På veinettet er det Rv7 som gir forbindelse vestover til Bergen og østover gjennom Hallingdal til Hønefoss på Ringerike. Fra 1913 til 1980-tallet ble Geilo-møtene av norske kristelige organisasjoner holdt på Geilo.

<Wikipedia>

IMG_20220512_182208.jpg
Vestkysten av Danmark

Løkken, Danmark

Løkken er en turist- og ferieby, som ligger i Vendsyssel på Nordjylland. Stedet var opprinnelig et gammelt fiskevær, som hadde suksess med skutehandel. Byen har 1590 innbyggere og er en del av Hjørring kommune i Region Nordjylland. Løkken ligger ved Jammerbugt i Skagerrak, sørvest for Hjørring og nord for Aabybro.

<Wikipedia>

gendarmen_christmas0421.jpg
Utforsk nye steder

Gendarmenmarkt, Tyskland

Gendarmenmarkt er en plass i bydelen Mitte, i Berlins historiske sentrum. Sentralt på plassen finnes Königliches Schauspielhaus, tegnet av Karl Friedrich Schinkel. Plassen omrammes i sør av Französischer Dom, og i nord av Deutscher Dom. Wikipedia

29025952_10155407074842475_2450057816756964969_n.jpg

Eksperten

Guide til Påskeferie

Norge er et fantastisk land å feire påske på. Vi har lang påskeferie, fem dager til ende, og folk tar til og med noen dager i tillegg, og får da 10 dager ferie.

I resten av verden er det ikke så vanlig.

Det er mange tradisjoner knyttet til den norske påskefeiringen.

Det er fire helligdager knyttet til påsken.

Hva gjør folk i påskeferien?
Hytteturer, reiser til sommerhus, blir hjemme, noen går i fjellet.

Det er mye du kan gjøre. Er det nytt for deg, med norske påsketradisjoner, er det bare å google.

Nye
Kulinariske turer
i vinlandet

Frankrike regnes som den viktigste vinprodusent i verden, med lang tradisjon for å produsere kvalitetsviner, men også mengdeviner av lavere kvalitet. En lang rekke av de store og anerkjente druetyper og vinstiler har sitt utspring i fransk tradisjon.

Landet har i lang tid vært verdens største produsent av vin, men orienteringen mot høyere kvalitet og fallende forbruk i Frankrike gjorde at den ble forbigått av Italia rundt 2007.

Brandenburg Gate Sunset
stå på ski
Feriesteder ved stranden

Trend:
- isolasjon er nå over

 Innsikt fra kundene våre viser at det å reise igjen står høyt på ønskelisten, og savnet etter blant annet sol i fjeset og sand mellom tærne er stort, samtidig som vi ser en økende søken etter gruppe og tema turer.

Vi følger myndighetenes anbefalinger om hvor det er trygt å reise. 

–Mange har nå tilbrakt tid i isolasjon, og vi ønsker nå mer enn noen gang å være sammen med de vi er glad, og reise til steder vi føler oss sikre på. Kvalitetstid med andre, står høyt i kurs.

bottom of page